ONS BEWEZEN STAPPENPLAN VOOR DIRECT MEER WINST!

Er zijn veel kleine stapjes die je kunt zetten die meteen meer winst opleveren, zonder nog meer te gaan werken!

Harriet & Liselotte

TWEE ERVAREN COMPAGNONS DIE WETEN WAT ER NODIG IS

Samen hebben we 20 jaar ervaring als horeca-ondernemers. Jij krijgt onze expertises: Marketing, HR en Finance erbij! Zodat jij meer winst gaat maken en minder operationeel gaat werken!

Soufflé

JE CONCEPT STAAT ALS EEN SOUFFLÉ

De reserveringen en aanvragen stromen binnen. Elke dag bedien je leuke gasten die komen voor jouw originele gerechten, goede service en de fijne sfeer die je hebt gecreëerd. 

Team

JE ZAAK DRAAIT OOK ALS JIJ ER NIET BENT

Alle leden van jouw team weten precies wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Ze kennen jouw gastvrije visie en zijn in staat om problemen zelf op te lossen. 

NOG MEER OPERATIONELE UREN IN JE ZAAK HOUD JE NIET EN GAAT OOK NIET ZORGEN VOOR MEER WINST!

Je bent met een passie voor gastvrijheid en een mooi product een eigen zaak begonnen. Een droom die uit is gekomen. Elke dag werk je hard mee in de zaak; je staat in de keuken, achter de toonbank of bent de gastvrouw of heer. Je bent er eigenlijk altijd. Gasten komen speciaal voor jou en zijn heel enthousiast. En dat is fijn. 

Maar met alle liefde en energie die jij in je zaak stopt, zou er meer winst uit moeten komen. Je houdt onderaan de streep niet genoeg over, je kunt niet leven zoals je eigenlijk zou willen. En je bent altijd aan het werk. Je houdt van je zaak, maar je bent ook moe en je krijgt niet altijd energie van al die operationele taken. Je denkt stiekem weleens aan stoppen.

Fulltime meewerken in je zaak wordt een soort vicieuze cirkel als je zonder jouw uren niet genoeg overhoudt. Je kunt er niet mee stoppen, want dan verdien je niks. Je voelt je niet vrij om op vakantie te gaan of een dag vrij te nemen. Dat kost altijd geld en dat is er eigenlijk niet. 

ALTIJD WERKEN ALS IEDEREEN ANDERS VRIJ IS…

Zoveel operationele uren houd je niet vol en het gaat je tegenstaan. Vaak zeg je leuke dingen af omdat je moet werken. Je wil wel een goede bedrijfsleider aan nemen, maar je denkt niet dat je dat kan betalen. 

Als je alleen maar in je zaak werkt, dan werkt er niemand aan het krijgen van meer gasten. Je zaak groeit niet en je groeit niet als ondernemer. Je verliest het plezier in je werk en het gaat ook niet zorgen voor meer winst. En je blijft op dezelfde plek in je ondernemerschap.  Je wordt een medewerker van je eigen zaak. Eentje zonder vast salaris, maar met een continurooster. 

DE OPERATIE LEUNT TE VEEL OP JOU:

– Telkens als je je voorneemt om aan je zaak te werken, gebeurt er iets waardoor het toch niet lukt. Een zieke of een kapotte vaatwasser
– Als je jezelf een dag vrij hebt gespeeld, dan ben je vaak te moe om creatief te zijn.
– Als je om je heen kijkt, dan zie je alleen maar zaken waar het makkelijker, beter, lichter lijkt te gaan.
– Je maakt vaak aanpassingen aan je kaart of zaak, zonder dat je het echt goed hebt doordacht, in de hoop dat het aanslaat. 
– Soms vraag je je af of je het horeca-ondernemen überhaupt nog wel ziet zitten. Want als dit het is, houd je het niet zo lang meer vol.

Je wil dat je zaak ook winstgevend is zonder dat jij er zelf alle dagen van de week hoeft te staan. Dat je lekker op vakantie kan en de boel niet stil ligt. Of dat je die leuke opleiding kan volgen om jezelf verder te ontwikkelen.  

WIJ ZIJN HARRIET & LISELOTTE. SAMEN ZIJN WE STEK GASTVRIJ: DE VOEDINGSBODEM VOOR JOUW GASTVRIJHEID


Ons hart klopt voor de horeca. We zijn 10 jaar lang horeca-ondernemer geweest. Onze Stek was onze droom die we bouwden met eigen handen en middelen. In de zomer van 2023 verkochten we onze gastvrije Stek in Amsterdam. 

Nu helpen horeca-ondernemers aan meer winst, zonder zelf nog meer te gaan werken in hun zaak. We kennen alle uitdagingen van het vak, alle fases van het horeca-ondernemerschap zijn ons bekend. We weten hoe het is om fulltime mee te werken in je zaak en bijna kopje onder te gaan. We kennen het verlangen naar minder operationeel werken, meer vrijheid en persoonlijke ontwikkeling. We weten hoe het is om een druk gezinsleven succesvol te combineren met horecalife

En we weten hoe je ervoor kunt zorgen dat dit soort ondernemerschap bij je blijft passen. Welke stappen je kunt zetten om niet altijd in je zaak te hoeven zijn en toch winst te maken!

REVIEW MAXIM RABOU, HORECA ONDERNEMER

“We hebben een hele fijne samenwerking gehad. Er was meteen vertrouwen, openheid en eerlijkheid. Een goede open communicatie. We hebben veel van elkaar geleerd. Ik heb van Liselotte veel geleerd over geduldig zijn en hoe je met personeel omgaat. En van Harriet over het belang van backoffice en cijfers. We hebben een waardevolle band opgebouwd die blijvend is!”